Handleiding

4900 Polycoat 2 K Heavy – Duty Vernis

Matte 2 componentenlak ter bescherming van betonlook verf en andere oppervlakken

Speciaal geschikt voor aanrechtbladen, natte ruimten, vloeren en buitenmuren en buitenmeubelen

Deze matte 2 componenten lak is een geavanceerde tweecomponenten polyurethaan coating op waterbasis.  

Rendement:                      Met 1 liter Polycoat kunt u  gemiddeld 15 m2 aflakken

Mengverhouding:          9 delen  Polycoat /  op 1 deel Activator

Voor gebruik dient u de 2 componenten met elkaar te mengen en heel intensief door elkaar te roeren. U kunt de juiste verhouding van de beide componenten eenvoudig afmeten met een siliconen maatbeker (verkrijgbaar in onze webshop) zodat u altijd de juiste mengverhouding heeft. Houd de juiste voorgeschreven mengverhouding van 1 op 9 aan !  Maak niet teveel in een keer klaar,  want zodra de twee componenten gemengd zijn, heeft dit ongeveer 3 uur verwerkingstijd.  Het gemengde product niet afsluiten.

Voorbereiding 1e lak laag over de betonlookverf:

Uw ondergrond moet altijd droog, stof- en vetvrij zijn. Na het aanbrengen van de betonlookverf dient u minimaal 16 tot 24 uur droogtijd aan te houden voordat u de eerste laag tweecomponenten lak gaat aanbrengen. Deze droogtijd is absoluut nodig omdat het vocht uit de onderlaag niet meer kan verdampen zodra de lak is aangebracht en dan is de kans groot dat de laklaag weer gaat loslaten. Begin dus nooit te snel met het aflakken.

 Advies: Schuur je oppervlak eerst licht op ( schuurpapier met fijne korrel of met schuurmatje)  voordat je begint met het aflakken en maak het daarna stofvrij. Het oppervlak moet relatief egaal zijn voordat je gaat aflakken.

Belangrijk:          Bij het gebruik van de tweecomponenten Ultra Matt dient u de lagen (medium) aan te brengen. Gebruik hiervoor bij voorkeur een speciale (platte) varnish kwast met een fijne haarstructuur of eventueel fijne lakrolletjes (verkrijgbaar in onze webshop).

Werk snel en gelijkmatig,  want 2 componentenlak heeft de eigenschap om  snel aan te drogen.  

2e laklaag:          Na het aanbrengen van de eerste lak laag laat u het minimaal 4 uur drogen voordat u de tweede lak laag aanbrengt. Met een fijn schuurmatje schuur je de eerste laklaag heel licht op , verwijder het stof en breng dan vervolgens de tweede laag aan.

3e laklaag:          Herhaal dezelfde procedure als bij de 2e laklaag.

Gebruik van uw oppervlak na het lakken

De lak heeft een hanteerbare droogtijd van minimaal 16 uur. Effectieve uitharding van de lak is  na 3 dagen (72 uur). Pas daarna kunt u het oppervlak bloot stellen aan licht gebruik. Wees in het begin wel voorzichtig met het gelakte oppervlak vooral met water of andere vloeistoffen. Dep dit direct weer droog. Er kunnen gedurende de eerste weken nog witte vlekken ontstaan. Deze trekken vanzelf weer weg.

Reiniging kwasten en materiaal: u kunt uw kwasten en materiaal na gebruik schoonmaken met lauw water en een reinigingsmiddel.

Advies voor onderhoud

Polycoat  is een ultra matte 2 componentenlak. Bij beschadigingen van het gelakte oppervlak kan vocht doordringen onder de lak.  Wanneer dit gebeurd,  zal de lak loslaten en de betonlookverf kan daardoor beschadigd raken. Bij gebruik van aflak is consequent onderhoud daarom altijd van cruciaal belang.

De volgende stoffen kunnen doordingen in de toplaag van de lak en blijvende vlekken veroorzaken. Zorg ervoor dat je dit na eventueel morsen, direct verwijderd van het oppervlak: Kerriepoeder, Rode wijn, Curry, Mosterd en soda.

www.myindustrialinterior.nl      www.mycolorfulinterior.nl         www.betonlookverfshop.nl

Mocht u nog vragen hebben, bel of email ons !

info@myindustrialinterior.nl

info@mycolorfulinterior.nl

De waardering van www.myindustrialinterior.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 1750 reviews.