Preview e-book ‘Jouw interieur industrieel inrichten in 8 stappen!’

Hieronder lees je een preview van een deel van de 1e lesdag van het e-book “Jouw interieur industrieel inrichten in 8 stappen!“. Dit is een deel van de 1e lesdag. Het e-book bevat in totaal 14 lesdagen. Ben je nieuwsgierig naar de rest van het e-book? Klik op deze link om het e-book te bekijken >>

Welkom bij de 1e lesdag van dit e-book!

Vandaag ga ik je vertellen over de verschillende soorten industriële stijlen die er zijn en welke het beste bij jou past en/of welke jij het leukst vindt. Dit is de eerste stap van het inrichten van een industrieel interieur. Met het kiezen van een soort industriële stijl, geef je richting aan je industriële interieur. Anders kan het zijn dat je teveel mogelijkheden hebt om je huis in te richten, waardoor de kans ontstaat dat de elementen in je interieur niet op elkaar aansluiten en/of bij elkaar passen.

Wist je dat de industriële stijl is ontstaan in New York? Waar oude fabriekspanden werden omgebouwd tot tijdelijke appartementen. Daardoor is de stijl kenmerkend voor lofts en appartementen, waarin je de industriële stijl erg mooi kunt verwerken.


Let op! Onthou dat het bij een industrieel interieur belangrijk is dat hoe simpeler, hoe beter! Dit is erg belangrijk bij het uitvoeren van het 8-stappenplan.

Basisstappen van industrieel inrichten

De basisstappen van industrieel inrichten bestaan uit acht stappen. Ze zijn allemaal erg belangrijk en ook is het van belang om ze in opeenvolgende volgorde bij langs te gaan. Enkele stappen zijn zo uitgebreid, dat deze in twee lesdagen worden behandeld. De basisstappen (en ook de lesdagen) bestaan uit:

 1. Kies jouw industriële stijl (lesdag 1 & 2)
 2. Kies de kleuren en materialen, maak een moodboard en een plattegrond (lesdag 3 & 4)
 3. Kies de vloer (lesdag 5)
 4. Kies de muurbekleding (lesdag 6)
 5. Welke raambekleding kies ik? (lesdag 7)
 6. Welke meubelen passen bij mijn stijl? (lesdag 8, 9 & 10)
 7. Welke verlichting past bij een industrieel interieur (lesdag 11)
 8. Welke decoratie kan ik gebruiken? (lesdag 12 & 13)

De komende 14 lesdagen ga ik iedere dag een basisstap (met tussendoor diverse leuke DIY’s) behandelen. Ik geef over je informatie over de stappen, ik laat je inspiratiefoto’s zien en ik laat ook industriële producten zien die erbij passen. Tevens geef ik ook tips waar je deze producten kunt kopen (erg handig!). Nadat je de basisstappen kent en kunt toepassen, zijn er nog talloze mogelijkheden voor een industrieel interieur. O.a. hoe je een badkamer, woonkamer of eetkamer inricht. Over deze mogelijkheden ga ik daarna wat vertellen.

 

Stap 1: Kies jouw soort industriële stijl

Vandaag beginnen we met de eerste stap; het kiezen van het soort industriële stijl. Er zijn acht verschillende industriële stijlen, vanwege dit aantal zal ik vandaag er vier toelichten en morgen ook vier. De industriële woonstijl is erg goed te combineren met andere woonstijlen, zoals o.a. de moderne, vintage, Scandinavische en landelijke woonstijl. Om te bepalen welk soort karakter/gevoel jij graag wilt creëren in huis, is het verstandig om eerst jouw soort industriële stijl te kiezen / bepalen.

Hieronder benoem ik vandaag vier soorten industriële stijlen die er zijn, inclusief inspiratiefoto’s en een aantal producten. Morgen komen er ook weer vier aan bod en vervolgens is het mogelijk om een quiz te maken, om zo te kunnen bepalen welke industriële woonstijl bij jou past en/of welke jij het leukst vindt.

De volgende industriële woonstijlen zijn er:

 • Industriële stijl 1: Scandinavisch industrieel
 • Industriële stijl 2: Vintage industrieel
 • Industriële stijl 3: Landelijk industrieel
 • Industriële stijl 4: Modern industrieel
 • Industriële stijl 5: Stoer, ruig & rauw industrieel
 • Industriële stijl 6: Bohemian industrieel
 • Industriële stijl 7: Chic & romantisch industrieel
 • Industriële stijl 8: Botanisch & natuurlijk industrieel

Let op: dit zijn in mijn ogen de belangrijkste woonstijlen. Er zijn natuurlijk nog veel meer woonstijlen die je kunt combineren met een industriële woonstijl.

 

Vandaag ga ik de volgende vier stijlen bespreken:

 • Industriële stijl 1: Scandinavisch industrieel
 • Industriële stijl 2: Vintage industrieel
 • Industriële stijl 3: Landelijk industrieel
 • Industriële stijl 4: Modern industrieel

De volgende lesdag behandel ik de vier andere woonstijlen. Ik begin met de meest populaire industriële stijl; de Scandinavisch industriële woonstijl. In deze woonstijl zie je Deense, Zweedse, Noorse en Finse invloeden terugkomen.

Industriële stijl 1: Scandinavisch industrieel

Een Scandinavisch interieur kenmerkt zich door veel licht en de kleur wit. Doordat de Scandinavische woonstijl niet een heel erg uitgesproken stijl is, is deze goed te combineren met andere woonstijlen zoals de industriële stijl. De Scandinavische woonstijl heeft een basic karakter.

De basis in een Scandinavisch interieur is wit en het interieur wordt veel aangevuld met (blank) hout, natureltinten, grijs en zwart. Deze laatste kleur heeft zeker niet de overhand. Je vindt in dit interieur verder enkele zachte kleuren (zoals pastel), eventueel aangevuld met felle accentkleuren. Vilt en linnen zijn materialen die je ook veel tegenkomt. Verder is duurzaamheid een belangrijk kenmerk van de materialen die je tegenkomt. Een Scandinavisch industrieel interieur is bij voorkeur minimalistisch. In dit interieur geldt; less = more! In een Scandinavisch industrieel interieur zul je daarom nooit een overvloed aan meubelen en woonaccessoires tegenkomen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het combineren van een Scandinavische woonstijl met een industriële stijl is goed te doen door veel gebruik te maken van natuurlijke materialen. Denk hierbij aan hout, beton en metaal. In de beide woonstijlen hebben deze natuurlijke materialen een andere soort uitstraling. Beton, metaal en (verweerd) hout zie je veel in een industriële inrichting. Terwijl in een Scandinavische woonstijl je meer de lichte natuurlijke materialen als licht hout, beton, steen, wol en glas tegenkomt. Je kunt de materialen uit beide stijlen goed met elkaar combineren.

Kleuren: veel wit, lichte & zachte kleuren, eventueel aangevuld met felle accentkleuren, natureltinten, grijs en zwart.

Materialen: natuurlijke materialen, (blank) hout, linnen, vilt, duurzame materialen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Scandinavisch industriële producten*:

 

 

 

 

 

Loods5 Raw Materials Xenos Stoer Metaal Sweet Living Shop
€ 89,99 € 169,95 € 16,99 € 199,- €59,95

Industriële stijl 2: Vintage industrieel

Dit was de preview van het e-book ‘Jouw interieur industrieel inrichten in 8 stappen!’. Ben je nieuwsgierig naar de rest van het e-book? Klik op deze link om het e-book te bekijken >>

* De producten die getoond worden, kunnen op moment van lezen uitverkocht zijn of prijzen kunnen aangepast zijn.

De waardering van www.myindustrialinterior.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 455 reviews.