Over mij

Deze pagina is op 5 november 2017 geschreven en op 19 januari 2019 geüpdate.

Hoi, ik ben Gemma en ik ben 34 jaar. Momenteel woon ik samen met mijn vriend, dochter van drie en zoontje van één in Wolvega. Het bijzondere is, dat ze beide op dezelfde dag begin oktober zijn geboren!

Start industrieel blog

Sinds november 2012 (dus alweer dik zes jaar!) schrijf ik op mijn blog My Industrial Interior over mijn passie, over alles wat te maken heeft met industrieel wonen. Je zult je wel afvragen, waarom heb je gekozen voor een Engelse naam voor je blog, terwijl je in het Nederlands schrijft? Dat was puur praktisch… De naam in het Nederlands was niet meer beschikbaar.

Waar komt mijn passie voor industrieel wonen vandaan? Ongeveer zes jaar geleden zijn we gestart met de bouw van ons (toen) nieuwe huis. Daarvoor woonden we in een rijtjeswoning. Ik merkte bij het intrekken van ons vorige huis al, dat ik het inrichten van het interieur erg leuk vond. Ik betrapte mezelf erop dat ik toch wel een paar keer per jaar ons interieur probeerde aan te passen. De meubels bleven dan meestal, maar kregen bijvoorbeeld een andere plaats. Met accessoires zoals sierkussens, kandelaars, mandjes enz. wisselde ik wel en kreeg ons interieur een andere sfeer. Dan koos ik bijvoorbeeld in de zomer voor de gele kleur als accent en in de herfst voor de kleur oranje.

Scandinavisch industriële inspiratie


Nu weer terug naar ons bestaande huis. De grootte en ook de indeling van ons (toen nog nieuwe) huis was totaal anders en ook een stuk groter. Hierdoor kon ik me nog een keer flink uitleven qua inrichting. Mijn vriend was erg druk met de bouw van het huis en daardoor nam ik voornamelijk de inrichting voor mijn rekening. En dat vond ik helemaal niet erg. De bouw van ons huis heeft een jaar geduurd en mijn idee was om een blog op te richten en daar de bouw / inrichting van ons nieuwe huis te tonen. Voordat ik de blog startte, ben ik rond gaan kijken welke woonstijl mij aansprak. Al gauw kwam ik uit bij de industriële woonstijl.

Industriële woonstijl

Over de industriële woonstijl was vijf jaar geleden al wel wat geschreven en ook over bekend, maar ik kon niet echt een website vinden waar ik veel informatie over de woonstijl kon lezen. Ik besloot daarom om een blog te beginnen over industrieel wonen en niet over ons huis. Ik had inmiddels al zoveel gelezen en ook bekeken dat ik er wel het één en ander over wist. Ik ben erg klein begonnen met af en toe wat industriële sfeer- en inspiratiefoto’s. Mijn visie met mijn blog is om jullie (de lezer) te informeren en inspireren over industrieel wonen. Mijn industriële inspiratie doe ik zowel online als offline op, en ik laat me veel inspireren door buitenlandse websites, tijdschriften en uiteraard blogs. En vtwonen is voor mij ook een grote inspiratiebron.

Industriële inspiratie van vtwonen


Al gauw merkte ik dat er veel mensen enthousiast werden van mijn blog en de foto’s. Momenteel volgen bijna 38.000 mensen mij op Facebook en ben ik vrij actief op Pinterest. Ik heb toen besloten om meer tijd aan mijn blog te besteden en meer research te gaan doen voor mijn artikelen. Ik ging toen meer informatie geven en ook kijken waar je bijvoorbeeld industriële koopjes kunt vinden. Tevens probeer ik sinds het laatste jaar ook meer mijn eigen industriële fotografie te laten zien. Helaas is dat vanwege tijdsgebrek en ook te weinig kennis / ervaring niet altijd mogelijk. Ook het vinden van industriële locaties in de buurt van mijn woonplaats is niet altijd makkelijk.

Mijn industrieel interieur

Als je rond kijkt in mijn interieur, dan zul je industriële, Scandinavische en botanische invloeden terugzien. Voor industriële producten, kies ik voor een combinatie van oude industriële producten maar ook voor producten met industriële look. Dit heeft te maken met mijn budget, maar ook met het feit dat ik beide soorten producten erg mooi vind. En door deze te combineren krijg je een nog meer uniek industrieel karakter in je huis.

Hangstoel-1-klein-over-mij-botanisch-scandinavisch-industrieel-interieur

Onze hangstoel

De Scandinavische invloeden in mijn huis vind je terug in o.a. het blanke hout wat we gebruikt hebben, maar ook veel lichte kleuren. Dit gecombineerd met rustige neutrale kleuren zoals grijs, zwart/wit. Vooral in de accessoires zie je de kleur zwart/wit terug. Bijvoorbeeld in ons canvas schilderij van een zebra of de sierkussens.

Het schilderij Zebra

Botanisch industrieel interieur

De botanische invloeden in ons interieur zie je pas de laatste jaren terug. Gaandeweg ben ik steeds meer van planten gaan houden en dat zie je in ons interieur. In mijn botanisch industrieel interieur vind je een veelvoud aan planten terug. Van klein tot groot. Ik heb bijvoorbeeld veel vetplantjes. Ook wel veel andere planten, waar ik vaak de naam niet van weet… Helaas ben ik zo af en toe noodgedwongen om weer nieuwe aan te schaffen, niet alle planten overleven het bij ons in huis. Ik probeer wel de plantjes te plaatsen in verschillende potten. Ik gebruik hiervoor blikjes, stolps, weckpotten maar ook gewoon de standaard potten. Van deze standaard potten gebruik ik dan wel ronde en vierkante varianten.

Botanische invloeden in ons interieur

Nog steeds blij met mijn zwarte stalen kast

Oh, wat twijfelde ik 5 jaar geleden enorm! Zou ik wel, zou ik niet. En om het nog extra moeilijk te maken, kan ik niet beter in de winkel de kast kopen? Maar dan moet ik een enorm stuk rijden. Zodra we gingen verhuizen, wist ik het zeker! Ik wou graag een zwarte metalen / stalen kast met ramen erin. Die had ik online al gauw gevonden, maar ja… De prijs! En dan ook nog te ver rijden om op te halen. Toch heb ik het gedaan. Toendertijd € 500,- voor de kast en ook nog verzendkosten erbij. Maar ik ben super blij dat we het gedaan hebben! De kast was toch wel praktisch als decoratief bedoelt. De kast is decoratief echt top! Praktisch gezien iets minder, vanwege ook het feit dat er 3 planken in zitten en dat de hoogte soms wat te hoog was. Maar dat is iets waar je makkelijk mee om kan gaan en daarin schakel je snel. De kast gebruiken we nu voornamelijk decoratief. De onderste 2 ramen zijn zwart en niet van glas, hier hebben we van alles praktisch, niet zo decoratief in geplaatst. Ook super handig! Als we weer een keer zouden verhuizen, dan verhuist deze kast mee! Een topstuk uit ons interieur.

DIY industrieel tv-meubel

Wij zijn dol op meubels die anders zijn dan andere meubels. Onze meubels zul je dan ook niet zo gauw allemaal van de .. vinden. Een aantal wel, maar zeker niet alles. Ons tv-meubel mag dan ook zeker genoemd worden. Deze heeft mijn vriend namelijk zelf gemaakt! We hadden een tv-meubel gezien, welke we wel mooi vonden. Hier hebben we een eigen draai aan gegeven en hebben toen deze zelf gemaakt. Dit maakt het een zeer uniek meubel! En het voordeel van het tv-meubel is dat deze niet ergens anders staat :).

Dol op grijs

Ik ben vooral dol op de kleur grijs. De kleur grijs komt veelvuldig terug in ons interieur, maar wel in diverse tinten. Ik vind het een schitterende kleur, omdat je er veel kanten mee op kan. Wij hebben bijvoorbeeld de kleur lichtgrijs op twee muren, de kleur antraciet gebruikt voor de bank en fauteuils, de kleur grijsbruin in accessoires enz. Als je dit dan weer combineert met de lichte kleuren van de Scandinavische woonstijl en het groen van de planten, is je interieur in balans en gaat deze echt leven. Ik ben van mening dat planten je interieur laten leven!

Unieke industriële elementen scoren

Ik heb het geluk dat ik voor mijn blog veel inspiratie opdoe bij diverse winkels, websites, blogs, bij mensen thuis, op instagram enz. Hierdoor ben ik goed op de hoogte van nieuwe producten, maar ook van unieke industriële producten. Deze informatie gebruik ik om mijn blog te schrijven, maar ook voor mijn eigen industrieel interieur. Dan heb ik weer een nieuwe industriële accessoire voor ons huis. Meestal moet er dan iets anders plaats voor maken, want alles staat toch wel vol. Ik heb speciaal een kast voor producten die nu niet in ons interieur passen, maar later eventueel wel. Waar je ook heel goed unieke producten kunt scoren is de kringloop, dus ook daar ben ik regelmatig te vinden. Onderstaande kist heb ik ook zo gescoord. Toevallig liep ik er tegenaan.

Kist-industrieel-interieur
Oude metalen groene kist in ons interieur

Veranderen van woonaccessoires

Een aantal keren per jaar verander ik ons eigen interieur, maar dan op een eenvoudige manier en niet door de aanschaf van nieuwe meubels. Deze manier wil ik graag met jullie delen, omdat je hem ook zelf snel kan gebruiken. Ik verander ons interieur dan met het herplaatsen / selecteren van bestaande accessoires, maar ook met nieuwe accessoires. Het is nooit zo dat ik alle oude accessoires weg doe of wegstop, maar ik probeer een selectie te maken tussen wat ik heb en nieuwe accessoires. Hierdoor heb ik in de jaren ook al flink wat accessoires verzameld. Welke nu op zolder staan, op in het keukeneiland terug zijn te vinden. Eén keer per jaar ga ik wel door de accessoires heen, om te kijken of er toch iets naar de kringloop kan. Want wat ik wegdoe, wil ik graag ergens anders een nieuw leven geven. Dus aan weggooien doe ik niet.

Online cursus industrieel inrichten

Ondanks dat ik veel schrijf over industrieel wonen en diverse tips / tricks geven hoe je een industrieel interieur kunt creëren, merkte ik dat veel mensen wat moeilijkheden hadden met het inrichten van hun industrieel interieur. Hierdoor kwam ik op het idee om een Online Cursus Industrieel Inrichten te ontwikkelen.

Laatste online cursus

Ondertussen zijn er al ruim 500 mensen die deze cursus met veel plezier hebben gevolgd. Zondag 1 oktober start de 3e editie van de cursus en ik merk dat er steeds minder mensen behoefte hebben aan de cursus. Dat is hartstikke goed, want hierdoor heb ik al veel mensen kunnen helpen en veel mensen weten nu dus hoe ze hun interieur industrieel moeten / willen inrichten. In januari/februari/maart 2018 zal ik daarom de laatste Online Cursus Industrieel Inrichten gaan houden. Wat er daarna komt, weet ik nog niet… Maar als jij ideeën hebt? Let me know…

Industriële inspiratie van vtwonen

 

Commercieel

Als laatste wil ik nog even melden, dat mijn blog een bepaalde visie heeft. En dat is het mensen inspireren en informeren over industrieel wonen. Ik merk natuurlijk nu ik groter wordt, dat er steeds meer bedrijven interesse hebben om een samenwerking aan te gaan. Ik ben daarin heel voorzichtig en alleen als ik vind dat het toegevoegde waarde heeft voor jullie de lezer, zal ik een samenwerking aangaan. Hiermee wil ik voorkomen dat ik te commercieel wordt, want dat is niet de bedoeling van mijn blog geweest.

Webshop

Na lang twijfelen hebben we besloten om ook online producten te gaan verkopen. We verkopen nu o.a. krijtverf, betonlook verf , industriële lockerkasten en industriële accessoires. We hebben een vast assortiment en een assortiment wat steeds weer veranderd.

Toekomst

Ik blog nu dik zes jaar met veel plezier en ik hoop dat ik dit nog zeker vier jaar lang ga doen. Wat ik precies in de toekomst ga doen, weet ik nog niet maar één ding is zeker een vernieuwde website gaat er komen. En deze is er al, sinds december 2017 heb ik nieuwe website en webshop. Tevens lijkt het me erg leuk om meer zelf industrieel te gaan fotograferen. Ik heb kennis op het gebied van fotograferen, maar het ontbreekt me vaak aan tijd en mooie industriële locaties om hier meer mee te doen. Daarnaast wil ik graag meer aandacht besteden aan Instagram. Ook daar is veel industriële inspiratie te vinden, maar wil ik ook graag mijn industriële inspiratie delen met Instagrammers.

Tips, opmerkingen, reacties altijd welkom!

Heb je vragen, opmerkingen, reacties over mij of deze blog? Mail me dan op info@myindustrialinterior.nl of geef een reactie hieronder. Je mag me ook een pb-tje sturen via Facebook.

De waardering van www.myindustrialinterior.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 463 reviews.